Angle Vale Community Sports

Sports/Community

Description Construction of sporting complex comprising soccer fields, football fields with associated access roadways, lighting and parking. This community development included clubrooms, a kitchen, toilets, change-rooms, and storage facilities with extensive paving and landscaping. 

Challenges To provide the correct spread of lighting from the newly erected light towers we were required to work at night, focusing each light individually on the field to measure the lux levels.  Ensuring there was no over-spill of light to the adjacent residential properties. The landscape watering system was fed from a recycled main.  To ensure adequate flow, large water storage tanks were installed to enable the low pressure feed line to recharge tanks continually to keep up with watering demand.

Summary The amazing transformation of the original farm land to a modern sports facility was a seamless progression that the Client and Architect enjoyed.  All Key stake holder’s objectives where met without exception.

Location: Angle Vale
Architect: JPE Design Studio
Client: City of Playford
Value: $4.2m